Geplaatst op

Champagnetrip 2016 (26 t/m 28 november 2016)

Afgelopen 25 november reisde Rotaract Club Zwolle wederom af voor de jaarlijkse actie en Champagnetrip naar Reims. Onderweg werd er gezongen, er werden koekjes gegeten maar ook werd er gepraat over de aankomende Haringparty in samenwerking met de drie Rotary Clubs uit Zwolle. Na een epische tocht over de Franse plattelandsweggetjes kwamen we aan in het prachtige Reims. Voor Astrid en Tamara was dit de eerste keer dat zij in deze plaats waren en zij keken daarom ook hun ogen uit. Er werd gedineerd aan de Place Drouet d’Erlon de hoofdstraat van het culinaire genot in Reims. Na de aankomst van Rogier en Derk werd er in de plaatselijke Irish pub uitgekeken naar een welverdiende alcoholische versnapering en de weelderige Fransozen.

De tweede dag was er tijd voor enige culturele verdieping op de kerstmarkt aan de nabijgelegen Notre-Dame de Reims. Na de lunch reisden we af naar het Champagne huis van Henri Chauvet in het nabij gelegen Rilly-La-Montagne. Er wordt al 6 jaar afgereisd naar dit Champagne huis. Tijdens de rondleiding werd ons door de eigenaar Henri uitgebreid verteld over hoe de champagne wordt geproduceerd. Er is in de kelder ruimte voor 100.000 flessen per jaar en het gehele proces vindt op de ouderwetse manier plaats. Dat betekent dat alles met de hand gebeurd. Henri Chauvet produceert zelf de druiven en de champagne. Na deze koude rondleiding in de kelder van het champagne huis werd er boven uitgebreid champagne geproefd. Henri en zijn vrouw namen uitgebreid de tijd om alle champagnes voor ons in te schenken en uit te leggen wat het verschil tussen deze soorten is. De vrouw van Henri was zo attent om ons een aantal restaurants in Reims aan te bevelen waar we die avond zouden kunnen dineren. Na een uitgebreide proeverij en de aankoop van de vele flessen champagne keerden wij terug naar de stad. Daar aten we bij een restaurant waar we toevallig een stel Nederlanders tegen kwamen. We discussieerden er over de heerlijke champagne en welke voor wie favoriet is. Na deze maaltijd keerden we terug naar de stad waar de avond tot vroeg in de ochtend voortduurde. De albino-lilliputters van de plaatselijke rock-band gaf de avond een extra dimensie. Het #bijzijnismeemaken gaat hier zeker op.

De volgende ochtend keerden wij terug naar Nederland met de vele dozen die uiteindelijk toch in de twee auto’s pasten die mee waren. Ditmaal zou de tocht een stuk rustiger verlopen dan de heenreis. Wij hopen volgend jaar weer met velen naar het prachtige Reims in Frankrijk af te reizen om een mooie weergaloze trip te maken.