Geplaatst op

Etiquettecursus

Op 4 april heeft Astrid voor ons een etiquette cursus georganiseerd in haar ouderlijk huis te Zwolle. Hierbij heeft zij eerst wat meer verteld over zichzelf, over haar vele hobby’s, over de studie geneeskunde en wat een coassistent voor taken heeft in het ziekenhuis. Vervolgens heeft zij verteld over haar 5 dagen durende etiquettecursus ‘The Finishing Touch’ die zij in juni 2014 in Londen heeft gevolgd bij ‘Minding Manners’. Hierna werd er ingegaan op de vele aspecten van de etiquette, waaronder de sociale etiquette, tafelschikking, tafelmanieren en het dekken van de tafel. Het werd een interactieve cursus waarbij de Rotaracters zelf aan de slag mochten met het maken van een tafelschikking, wat toch lastiger bleek te zijn dan verwacht. Hierna had Astrid een menu klaargezet waarbij wij de tafel mochten dekken in groepen van twee, wat voor hilarische momenten zorgde. Tot slot hebben we een banaantutorial gedaan, waarbij we geleerd hebben hoe we een banaan bij de Koning en Koningin dienen te eten. Al met al was het een geslaagde avond die met een goed glas wijn werd afgesloten.

Rotaracters werken geconcentreerd aan de tafelschikking
Rotaracters werken geconcentreerd aan de tafelschikking