Geplaatst op

Collecteweek Oranje Fonds

Rotaract collecteert voor Oranje Fonds

In de week van 6 tot 10 juni hebben we gecollecteerd voor het Oranje Fonds. Niemand van ons had ooit eerder gecollecteerd, dus we moesten er even in komen. Vooraf hebben we ons goed ingelezen in het doel van het Oranje Fonds en hierbij hebben we geleerd dat het Oranje Fonds met de collecte maatschappelijke organisaties steunt en dit laat zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Hierbij kan je denken aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden. Het Oranje Fond is het grootste sociale netwerk van Nederland. Zij steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro vele duizenden sociale projecten in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het Fonds is onder andere bekend van NLdoet en Burendag en reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wij gingen in de wijk Schelle op pad met onze collectebussen. Zodra we de smaak te pakken hadden, hebben wij erg veel plezier gehad met elkaar en leuke interacties aan de deur gehad met vele mensen. Sommige verhalen hebben ons ontroerd en geraakt. Na afloop verzamelden wij bij het ouderlijk huis van Tamara om even na te zitten en onze nieuwe ervaringen met elkaar te delen. Dit alles onder het genot van een heerlijk stuk appeltaart, dat ons werd aangeboden namens het Oranje Fonds als dank voor het collecteren. Wij denken een mooi bedrag voor het Oranje Fonds te hebben opgehaald waarvan wij de helft aan onze eigen initiatieven moge besteden. Op naar volgend jaar!

Rotaract collecteert voor Oranje Fonds
Rotaract collecteert voor Oranje Fonds