Geplaatst op

Rotary Rally

Op zondag 11 juni hebben wij deelgenomen aan de jaarlijkse Rotary Rally georganiseerd door de drie Zwolse Rotary Clubs. Jeanneke, Madelon, Jeanette en Tamara verzamelden zich bij het Engelse werk waar koffie en cake voor hen klaarstond.

Het goede doel dat door middel van de Rally werd gesteund is Monicares. Deze stichting geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of de ongeneeslijke ziekte van een van de kinderen of andere directe gezinsleden. Per deelnemende auto wordt er €100,- aan dit goede doel geschonken.
Voor de start werd ons uitgelegd wat de bedoeling van de rally was. Middels het bolletje-pijltje systeem zouden wij een route van 85 km gaan rijden. Onderweg kwamen wij foto’s tegen die wij in de juiste volgorde moesten opschrijven. Iedere foto leverde punten op, iedere fout kost strafpunten. We kregen een startnummer en stapten in onze mooie Toyota Corolla om onze rit te beginnen. De eerste foto werd al vlot gespot maar de route bleek lastig uit te vogelen. Na een aantal keer verkeerd te zijn gereden vervolgden wij onze route. Na het scherp houden van elkaar reden wij verder en bij gebrek aan achtergrondradio schraapten wij onze eigen keel om onze Rally zuiver te vervolgen. Alles in de omgeving goed in ons opnemend, reden wij een mooie tocht via Zalk naar Wezep om in de Dellen onze welverdiende lunch te nuttigen. Na de lunch vertrokken wij richting Oene om via Heerde op de hielen te worden gezeten richting landgoed Molecaten. We werden achtervolgd door cabrio’s, mooie oude Porsches en Peugeot 404’s. Wij hanteerden de strategie: snel langs de fotospots rijden zodat de andere deelnemers deze misschien zouden missen. Hopende zelf wel een punt te behalen en zij niet. We finishten bij Molecaten waar een welverdiende bitterbal en koel drankje klaar stonden. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat wij het als dames van de Rotaract erg goed hadden gedaan. Wij hebben de damesprijs in de wacht kunnen slepen. Na de prijsuitreiking en het diner hebben wij een heerlijke fles wijn en onze welverdiende beker mee naar huis mogen nemen. Wij willen William Voerman, Huyb Timmers en Louis Weenink hartelijk danken voor de organisatie van dit geweldige evenement. Op naar volgend jaar!