Geplaatst op

Roparun

Afgelopen november sloten twee dames van het Roparun Zwolle team aan. Zij vertelden aan ons wat zij doen en wat het lopen van de Roparun inhoudt. Deze run wordt jaarlijks gehouden om geld in te zamelen in de strijd tegen de ziekte kanker. De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, in teamverband een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor mensen die getroffen zijn door kanker. Het uiteindelijke doel is, om geld bijeen te brengen en daarmee de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten te veraangenamen c.q. te verbeteren. Er werd ons verteld dat het team uit lopers en fietsers bestaat en dat er een geheel team meereist om de deelnemers hun rust te kunnen laten pakken. De race moet binnen een bepaalde tijdslimiet worden afgerond en de loop van gemiddeld 65 km. over de gehele afstand, met tussendoor 3 Ơ 4 uur rust doen een flinke aanslag op het lichaam van de hardlopers. Afgelopen juni heeft de Rotaract geld ingezameld door mee te doen aan de collecte van het Oranjefonds. De opbrengst hebben wij overhandigd aan Roparun om hen te sponsoren in hun aankomende Roparun.