Geplaatst op

Bedrijfsbezoek Jumbo Stadshagen

Het nieuwe jaar heeft Rotaract afgetrapt met een bedrijfsbezoek aan de Jumbo Stadshagen. De voorzitter van Rotary Centrum, Jeroen Nagelmaeker, had ons uitgenodigd om vooraf te dineren bij Bistro de Stadshoeve. Hier genoten wij van heerlijke biologische streekproducten en voerden interessante gesprekken met elkaar over onszelf maar ook over de startende carrière van ons Rotaracters. Na het eten liepen wij gezamenlijk door de supermarkt en kregen wij de ins-en-outs te horen van het supermarktwezen. Een aantal van ons loopt nu met een hele andere blik zijn dagelijkse of wekelijkse boodschappen te doen. We kwamen erachter dat het managen van veel diverse en een grote groep mensen (ca. 150 medewerkers) veel met zich meebrengt. Daarnaast kregen we uitleg over de bedrijfsstructuur van de Jumbo. Ook de regiofunctie van de Jumbo werd ons duidelijk na uitleg over projecten met de lokale voetbalvereniging. Door een voetbalplaatjesactie op te zetten is er geld opgehaald om voor de minderbedeelden in de wijk een klein voetbalveldje te realiseren. De supermarkt heeft daarmee niet alleen een functie om de lokale bewoners in hun dagelijkse behoeften te voorzien maar geeft ook iets terug aan haar buurtbewoners.