Geplaatst op

Badeendjesrace voor het goede doel “De Fakkelteit”

Op zondag 2 september stond de eerste Zwolse badeendjesrace op de planning. Een initiatief van de Zwolse Rotaries en Lions Clubs. Voorafgaand aan de race was er op het festivalterrein van het Stadsfestival een ontbijt gerealiseerd. Hier konden de clubs elkaar nader leren kennen.

Vanaf juni 2018 zijn de clubs actief geweest in het verkopen van de badeenden. Er waren 3500 badeendjes uit Utrecht overgekomen om in de Zwolse gracht te dobberen. Het ging erom welk eendje er als eerste over de streep kwam. Helaas duurde dat even omdat de wind in tegengestelde richting stond. Er werd met man en macht geprobeerd om stroming in het water te krijgen. De sloepjes brachten met hun motor uitkomst en tegen deze brute kracht was de fuik niet bestendigd, gelukkig kon dit hersteld worden. Voor het goede doel De Fakkelteit is ruim €15.000 opgehaald!

Voor meer informatie over de race, prijzen en het goede doel kijk op: https://www.badeendenracezwolle.nl/

Er is ook een leuke aftermovie gemaakt! https://www.destentor.nl/video/production/badeendenrace-in-de-zwolse-grachten~vp48672