En wie zijn Wij

Rotaract Club Zwolle, een vereniging voor enthousiaste jonge mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.

Wij verleggen onze grenzen actief door ons in te zetten voor de maatschappij. Met verschillende projecten worden goede doelen ondersteund en krijgen mensen die het wat minder hebben een steuntje in de rug. Ook leren wij veel door de ervaringen die wij opdoen bij het organiseren van projecten, het volgen van trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken.

Rotaract Zwolle is onderdeel van een wereldwijde organisatie met 176.000 leden verdeeld over 176 landen. In Nederland zijn er 43 clubs met samen ongeveer 450 leden. Rotaract Zwolle heeft rond de 5 actieve leden. En we zijn naar nog veel meer fanatieke leden Wij komen 1 Dinsdagavond per twee weken bij elkaar nu helaas digitaal om te vergaderen over onder andere projecten, te luisteren naar een spreker of samen te eten of borrelen. Naast de vergaderingen worden er projecten, evenementen, activiteiten en feesten georganiseerd.

Interesse om eens kennis te maken tijdens een borrel? Wij ontmoeten je graag!

Rotaract Club Zwolle is altijd op zoek naar nieuwe leden.

Ontmoeten we je snel mail even naar:    rotaract.zwolle@gmail.com

 

 

Mijn naam is Tjalle Ik werk als wijkverpleegkundige in verschillende wijken in Zwolle. Voor mijn studie was ik tijdelijk uitgeweken naar Utrecht, hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Rotaract. Ik kende namelijk niemand in Utrecht, daarom zocht ik een bezigheid waar ik mij persoonlijk kon ontwikkelen, nieuwe vrienden kon ontmoeten en mijn drang om mijzelf maatschappelijker in te zetten kon bevredigen. Van huis uit was ik altijd al wel bekend met serviceclubs, dit omdat vrijwel mijn gehele familie Rotariër of Soroptimist is, echter kwam ik in Utrecht pas achter het bestaan van Rotaract. Dit is inmiddels 4 jaar geleden, waarvan 2 jaar lid in Utrecht en 2 jaar weer terug in Zwolle. Rotaract Zwolle is een relatief kleine club, desondanks is het ons gelukt om een mooi en sterk jaarlijks terugkerend project op te zetten dat binnen verschillende serviceclubs-kringen in Nederland alom bekend is
 

Ik ben Ellen En werk in Zwolle maar woon in Hoogeveen. Ik ben nu een paar jaar lid van Rotaract Zwolle, maar hiervoor lid geweest bij de Rotaract clubs in Shanghai, China en Aberdeen, Schotland. Toen ik na mijn studie terugkwam in Nederland heb ik eerst gefocust op mijn werk maar toch bleef Rotaract altijd in mijn gedacht rondzwerven. Toen even gezocht naar Rotaract clubs in de regio en kwam zo bij Rotaract Zwolle terecht. Ik vind dat we een leuke gezellige groep, waar ik veel leuke en verschillende contacten heb opgedaan. En waar ik het meeste voldoening uit haal is het feit dat we elk jaar weer een regionale goede doel kunnen steunen met onze activiteiten.